Muhtemelen en acı biziz ve biz kimiz?
Biz, doğa ve çevreyle uyum içinde yaşayan, acı ve lezzet tutkunu girişimci bir ekibiz.
Eşsiz tatları olan acı biberleri insanlarla buluşturma amacıyla yola çıktık. Nadir çeşitlere odaklanarak geleneksel pazarlarda pek rastlanmayan ve olağanüstü tatlar sunan acı biberler üretiyoruz.
Amacımız, acı sevenleri daha önce tatmadıkları biberlerle tanıştırmak ve bu lezzetleri işin sonunda soslara, yağlara ve hatta turşulara çevirmek.
Tüketicilere muhteşem bir biber deneyimi sunmak için çok heyecanlıyız!
Saksı Yetiştiriciliği ve çokacıolmuş
Biz, "çokacıolmuş" olarak, acı biber yetiştirmenin en yenilikçi, eğlenceli ve sağlıklı yolunu tercih ettik: Saksıda Yetiştiricilik.
Saksı yetiştiriciliği, bitkilerin toprak dolu saksılar içinde büyütüldüğü bir tarım yöntemidir.
Su ihtiyacı çok daha azdır ve çevre dostudur.
Sağlıklı ve temizdir.
Pestisit ve kimyasal ilaçlama yapılmadan, tamamen organik besinlerle beslenir.
Hikayemiz
Tek bildiğimiz biber, sivri veya dolma biber olmamalı dedik. Bunun Padron'u var, Chipotle'si var, Poblano'su var, ohoo daha neler var neler... Ama Türkiye'de nerde var?_
Maceramıza bu soruyla yola çıktık.
Seraları dolaştık, üreticileri dinledik. Afyon'a, Ankara'ya, Sakarya'ya gittik. Eğitimler aldık, sertifikalar kazandık. Zorlukları inceledik, başarı hikayelerini gözlemledik. Sonunda da biberlerimizin çalışmasını yaptık ve üretime başladık
Başlangıçta, arka bahçemize kurduğumuz küçük bir çadırdan ibaret olan markamızı büyüttük ve ileriye doğru olan adımları hala atıyoruz!!